Села Вишгородського району Київщини перетворилися на руїни (ФОТО)

Огляд деокупованих територій та оцінка масштабів руйнувань триває

У Вишгородському районі багато мешканців сіл залишились без будинків внаслідок ворожих обстрілів та бойових дій з російськими окупантами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк і керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба провели виїзні наради в селищах Вишгородського району. Посадовці відвідали селища Красятичі та Іванків, а також побували у селах Мар'янівка, Луговики, Розважів і Кухарі.

У Красятичах та Іванкові керівництво Київської області зосередило увагу на роботі гуманітарних штабів, а в селах оглянуло найбільш зруйновані інфраструктурні та житлові об'єкти. У селі Луговики посадовці поспілкувалися із мешканцями, які залишилися без будинків. В цьому населеному пункті вщент зруйновано вісім приватних будинків, які російські окупанти обстріляли ракетами. У населеному пункті Загальці російські військові скидали на житлові будинки авіабомби, а в селах Кухарі та Розважев — розбиті школи.

"Рашисти руйнували та знищували все на своєму шляху. Розбиті школи, дитячі садочки, приватні будинки, але люди, які пережили страхіття окупації налаштовані по-бойовому", — зазначив Павлюк.

Начальник Київської обласної військової адміністрації запевнив, що влада буде всіляко допомагати поверненню людей до мирного життя, у відбудові та змінах на краще.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Гостомелі внаслідок ракетних ударів по аеродрому в перші дні повномасштабного воєнного вторгнення російської армії сотні родин залишились без житла. У державному підприємстві "Антонов" планують відновити дві пошкоджені багатоповерхівки, збудовані для співробітників.

Джерело: https://t.me/kyivoda/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися