Стало відомо, які громади на Київщині найбільше постраждали від бойових дій

Найбільше постраждали сім громад у Київській області

У Київській області в результаті окупації населених пунктів військовими РФ було зруйновано більше ніж 4 тисячі будинків у 46 громадах. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Фейсбуці.

Зазначається, що найбільше руйнувань зазнали Бучанська, Ірпінська, Гостомельська, Бородянська, Макарівська, Великодимерська та Пісковська громади.

Більш докладно Тимошенко повідомив про ситуацію в Макарівській громаді.

"Так у селі Андріївка окупанти облаштували штаб у школі та зруйнували дитячий садок. Тут знищено 74 житлові будинки, ще 274 потребують ремонту, а 43 сім'ї потребують тимчасового житла. Вже розпочато поточний ремонт покрівель у 50 приватних будинках. Також тут відновлено газо- та електропостачання, частково є зв'язок та інтернет", - зазначив заступник голови Офісу президента.

У Мотижині зруйновано 15 будинків, а ще 40 окупанти пошкодили, і тепер вони потребують ремонту. Також руйнувань зазнав Мотижинський ліцей, який діяв понад 50 років.

Що ж стосується села Мощун, то тут вже планується відновлення житлових будинків, зокрема триває підготовка необхідних документів для подальшого громадського обговорення. Також місцеві жителі села попросили відновити транспортне сполучення з Києвом - й автобуси вже курсують.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині двоє людей підірвалися на міні. За фактом вибуху російської протипіхотної міни розпочато досудове розслідування. Поліція знову закликала громадян бути обережними на звільнених від російських окупантів територіях, уникати лісових та польових доріг, а в разі виявлення підозрілих предметів одразу телефонувати в "102".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися