Жителів Києва попередили про шкідливі речовини в повітрі, які "перевищують допустимі норми": яка причина

Шкідливі речовини властиві викидам, що утворюються при спалюванні природного та штучного палива та пожежах

У повітрі в Києві в декілька разів перевищено допустимі норми діоксиду азоту та формальдегіду. Як пишуть "Коментарі", таку заяву зробили в Головному управлінні Держпродспоживслужби у м. Києві з посиланням на результати спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського за станом повітря.

"Станом на 20 травня рівень забруднення повітря в приземному шарі атмосфери в столиці залишався високим. Реєструвалися перевищення середньодобових граничнодопустимих концентрацій (ГДКс.д.): діоксиду азоту (ГДКс.д.=0.04 мг/м3) – у 3-4 рази – на всіх постах, крім просп. Науки, 37; формальдегіду (ГДКс.д.=0.003 мг/м3) – 2-2,7 рази – на всіх постах, крім просп. Науки, 37", - йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби.

Що ж стосується інших шкідливих речовин, зокрема завислих речовин, діоксидів сірки, оксиду вуглецю, то перевищень не зафіксовано.

"Зазначені шкідливі речовини властиві викидам, що утворюються при спалюванні природного та штучного палива та при пожежах", - заявили в Держпродспоживслужбі.

Також зазначається, що показники радіаційного фону в Києві знаходяться в нормі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині прикордонники знайшли на узбіччі міни окупантів. Також у Державній прикрдонній службі зазначили, що російські військові мінують місцевість, коли відступають, і це створює додаткову загрозу життю не лише українських бійців, але й місцевих мирних жителів.

Також "Коментарі" писали, що відбувся суд над військовим РФ у Києві: дружина вбитого цивільного обрала покарання для окупанта. Згідно з інформацією свідка, у цивільного не було зброї, коли він виходив із дому, і на ньому був звичайний цивільний одяг. За словами потерпілої, адекватною мірою покарання для військового РФ, який убив її чоловіка, стало б довічне ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися