У яких парках Києва військові не дозволяють відпочивати і чому: Київзеленбуд надав подробиці

Усі території парків до кінця ще не розміновані.

Київзеленбуд наразі веде співпрацю з військовми, аналізує стан парків, які наближені до лісів. Як повідомляють "Коментарі", генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король в інтерв'ю "Вечірньому Києву" розповів, як парки Києва дося небезпечні й чому.

За словами Короля, у деяких парках Києві досі не дозволено відпочивати, зокрема є заборона на відвідування Конча-Заспи, Дарницького та Святошинського лісопарків. 

Серед головних причин те, що ці території досі не до кінця ромінували, оскільки сапери насмперед розміновували населені пункти навколо столиці, а потім уже ліси.

Також є небезпека повторного наступу на Київ, тому в лісах збудували оборонні споруди, і доступ до цих територій заборонений. Зокрема зазначається, що парки "Муромець" та Кіото не приймають відвідувачів, тому що там стоять фортифікаційні споруди.

"Ми співпрацюємо з військовими, проводимо аналіз парків, які наближені до лісів. Наприклад, парк "Пуща Водиця" вже відкритий та безпечний, але переходити місток заборонено. Одним словом — всі великі парки будемо досліджувати за допомоги саперів, коли вони завершать роботу з розмінування у Київській області", - заявив Король.

Як повідомляли раніше "Коментарі", жителів Києва попередили про шкідливі речовини в повітрі, які "перевищують допустимі норми": яка причина. У повітрі в Києві в декілька разів перевищено допустимі норми діоксиду азоту та формальдегіду. Що ж стосується інших шкідливих речовин, зокрема завислих речовин, діоксидів сірки, оксиду вуглецю, то перевищень не зафіксовано.

Також "Коментарі" писали, що в кожному районі Києва з’явиться особлива квіткова клумба - символи боротьби українського народу. У всіх районах Києва з'являться квіткові композиції, які будуть символізувати незламний дух українців. Перша така композиція, яку створили фахівці зеленбуду Дніпровського району, - відома марка із зображення українського військового на фоні російського корабля.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися