У Києві створили карту занедбаних будівель

Сотні покинутих будівель потрапили в онлайн карту Києва

Зберегти і зберегти історичні будівлі Києва - таку мету поставила перед собою група волонтерів. Архітектори, реставратори, урбаністи і дизайнери об'єдналися і створили онлайн карту занедбаних будівель столиці, які можуть представляти історичну цінність. Про це повідомляє "Наш Київ".

Поки на карті представлені тільки об'єкти Шевченківського району. Їх активісти нарахували 227, серед них пам'яток архітектури - 66. У той же час за офіційними даними в Шевченківському районі всього 72 покинутих будівель.

Волонтери організації "Карти реновації" досліджують архіви, вивчають історію занедбаних будівель, посилають інформаційні запити до Міністерства культури, КМДА, районні адміністрації та вивчають відкриті реєстри. Зібрану інформацію обробляють і публікують на сайті.

"Наші волонтери стежать за станом занедбаних будівель і подіями навколо них. Найактуальніші публікуємо на карті ... Ми працюємо над створенням облікової документації для присвоєння покинутим будівлям охоронного статусу пам'ятника архітектури або історії. Втім, закон не вбереже занедбаний будинок від руйнування часом. Зате врятують його ті, хто зможе вдихнути в стару форму нове життя. Ми допоможемо соціально-відповідальним підприємцям знайти будівлю для реновації, відповідає бажаним параметрами", - кажуть в організації.

Як повідомляв портал "Коментарі", до ультовое будівлю на вулиці Рейтарській занепало і знаходиться в аварійному стані.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися