У Києві побував режисер популярного серіалу "Чорнобиль"

Режисер серіалу "Чорнобиль" відвідав Київ вперше

Режисер Юхан Ренк, відомий за серіалом "Чорнобиль", який побив рейтинги популярності і викликав широке обговорення, на вихідних відвідав Київ. Про це повідомили в Міністерстві культури і інформаційної політики України.

У відомстві уточнили, що режисер побував у Прип'яті та в самому Чорнобилі. Це перший візит Юхана Ренка в Київ, оскільки велика частина знімального процесу відбувалася в Литві.

У режисера поцікавилися, чому зйомки проходили не в Україні, але він це пояснив елементарної економічної обгрунтованістю. У Литві студія могла розраховувати на відшкодування державою 40% витрат через систему кеш рібейтов. Україна ж на той момент запропонувати гідну альтернативу просто не могла.

До слова, зараз кеш рібейтов для іноземного кіновиробництва в Україні збільшили. Він досягає 30%. Цим вже скористалися кілька зарубіжних кіностудій, які знімають фільми в Україні.

Як повідомляв портал "Коментарі", українка Олена Каверіна, яка знаходиться у відносинах з відомим актором Жан-Клод Ван Даммом поділилася своїм ставленням до Києва. Каверіна приїхала в столицю разом з актором на зйомки фільму для Netflix . За словами дівчини, Київ гарне місто, але жити в ньому їй би не хотілося.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися