Національний цирк України відновив роботу у Києві

Організатори анонсували нову програму виступів

У Києві відновив роботу Національний цирк України. Про нову програму для відвідувачів розповіли в ефірі телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

Нова унікальна програма цирку — "Врятовані циркові тварини". Виступи у зміненому форматі проводять вперше від початку повномасштабного військового вторгнення російських окупантів в Україну.

Манеж столичного цирку на чотири місяці дії воєнного стану забув про виступи артистів, дитячий сміх та оплески. Однак під звуки сирен та обстрілів команда цирку продовжувала піклуватися про своїх підопічних, зазначив генеральний директор Національного цирку України Владислав Корнієнко.

"Нам довелося виїжджати за межі Києва під кулями. Коли на блокпостах нас зупиняли і питали: "Куди ви їдете? Хто ви такі?" Ми казали: "Ми — цирк, їдемо по сіно, їдемо за тирсою, їдемо за іншим харчуванням". Нам говорили, що ми божевільні", — згадує Корнієнко активні бойові дії під час атаки окупантів на Київ.

Нова програма "Врятовані циркові тварини" замінить розважальний формат на науково популярний. Новий формат дозволить глядачам познайомитись з учасниками трупи та дізнатися як виглядає робота циркачів за лаштунками.

"Багато глядачів цікавляться, задаються питаннями. Хтось, можливо, трішки скептично відноситься до тварин у цирку. Тому ми вирішили відкрити душу, відкрити себе і показати нас такими, які ми є. Найцінніше у цирку для всіх нас є тварини", — розповіла режисерка-постановниця столичного цирку Надія Шкляр.

Серед номерів нової програми є виступи з хижаками та домашніми тваринами, пташина феєрія папуг та голубів, а також небесне видовище повітряних гімнастів. Під час повітряної тривоги виступ у цирку зупинятимуть, а глядачам пропонуватимуть пройти до укриття. Якщо повітряна тривога триватиме понад годину, показ скасують, а квитки будуть дійсними в інший день.

Нагадаємо, нещодавно велетенських шпорових черепах у Київському зоопарку перевели до літнього вольєру. Пара африканських черепах — Дядя Саша та Матільда — перейшли на літню "фазенду". У пари є чотири дитинчати. Найбільший з них — Круглик, найменша Цяточка. Дитинча африканських черепах цілком самостійні і живуть окремо від батьків з братиком Мартіном та сестричкою Лолою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що крихітка Мія від одного з найменших оленів світу народилася у Києві. У столичному зоопарку наголосили, що забезпечені всім необхідним для тварини, створюють сім’ї та групи і тішать відвідувачів малечею. Одним із таких успіхів стало народження маленької Мії – дитинчати оленя мунтжака. У Київському зоопарку показали, як зараз почуваються пелікани.

Читайте також, як у Київському зоопарку врятували маленьких павіанчиків з приватного звіринця в Ясногородці. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


педалік

6 липня 2022, 10:47

міняю фучека на чапека

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися