У Києві побудують Музей Голокосту

Музей Голокосту в Києві побудують на місці футбольного стадіону

На згадку про трагедію в Бабиному Яру в Києві з'явиться нова визначна пам'ятка. Музей Голокосту в Києві буде будуватися на місці, де раніше знаходився футбольний стадіон. Про це повідомив генеральний директор Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" Максим Яковер, передає "Главком".

Стадіон знаходиться відразу за спорткомплексом "Авангард", який розташований на вулиці Юрія Іллєнка, 48 і прилягає до території Бабиного Яру. На стадіоні вже ведуться будівельні роботи зі спорудження музейних об'єктів.

В даний момент робітники монтують дзеркальний 40-метровий диск, який буде встановлений на 10 дзеркальних колонах, прострелених сотнею тисяч куль, таким чином, щоб при спогляданні куля як би проходила через відображення людини.

Відзначимо, що реконструювати "Авангард" збиралися з 2009 року. У 2017 році тодішній міністр молоді та спорту Ігор Жданов презентував проєкт глобального розвитку спорткомплексу, який повинен реалізовуватися в три етапи: перший - капітальний ремонт і будівництво льодового палацу; другий - будівництво на місці енергоблоку спортивних залів і басейну; третій - будівництво великої спортивної арени на 5000 глядацьких місць, яка могла б приймати змагання з різних ігрових видів як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні. Однак терміни початку робіт кілька разів переносилися через відсутність фінансування.

Як повідомляв портал "Коментарі", аварійний стан будівлі Національного художнього музею потрапило в поле зору уряду. Кабмін вирішив профінансувати частковий невідкладний ремонт і виділив на проведення робіт 5,6 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися