Щоденний спів гімну в школах Києва: справою займеться суд

Пропозиція кожен день співати гімн в школах стала причиною судового позову

Рішення столичних депутатів про те, що київським школярам потрібно щоденно виконувати гімн України перед початком занять спочатку викликало безліч дискусій і критики. Навіть після того, як депутати уточнили, що вони лише рекомендують, але не вказують, питання залишилося відкритим, і небайдужі громадяни подали позов на подібну "експлуатацію" урочистого елемента державності.

Таким чином, справа буде вирішуватися в суді.

Суд Києва відкрив провадження у справі про визнання протиправним рішення Київської міської ради - йдеться про обов'язкове виконання Державного Гімну щоранку в школах столиці.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду.

Київська міська рада в кінці липня рекомендувала школам Києва співати гімн України щодня перед початком навчання. Незабаром в окружний суд Києва звернулися з позовом, щоб скасувати рішення.

"Окружний адмінсуд вирішив розглядати цю справу по правилам загального позовного провадження і призначив підготовче засідання на 6 листопада 2020 року", - йдеться в повідомленні відомства.

За інформацією ЗМІ, автори проекту цього рішення міськради - депутати від "Свободи" Олег Бондарчук, Юрій Сиротюк та Ігор Мірошниченко. На їхню думку, щоденний спів гімну зміцнить патріотизм київських школярів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві від Київради вимагають скасувати рішення про обов'язкове виконання гімну в школах перед уроками. На сайті Київської міської ради третього серпня з'явилася відповідна петиція.

Петицію "Про скасування незаконного рішення Київради про обов'язкове виконання Державного гімну України кожен день у всіх школах м.Києва" зареєстрував киянин Микола Ісаєв.

"Цим незаконним рішенням Київрада знецінила і принизила Гімн України, як державний символ країни, який тепер повинен виконуватися щодня в звичайні робочі дні та в звичайних школах м.Києва, а не як встановлює Конституцію України і Закон України" Про Державний гімн України "-   на урочистих заходах загальнодержавного значення ", - зазначив автор петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися