У Києві побудують аеропорт для безпілотників

У новому аеропорту можна буде випробовувати будь-які види дронів

Зростання популярності безпілотних літальних апаратів веде до того, що в столиці з'явиться спеціалізований аеропорт, який буде призначений для обслуговування дронів і їх власників. Про такі плани розповів керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк. Перший аеропорт для безпілотних літальних апаратів планують побудувати в Києві до 2025 року. Там можна буде тестувати будь-які види дронів.

У федерації вважають, що до 2025 року ринок безпілотників в Україні збільшиться. Тому наявність спеціального майданчика для обслуговування та тестування великої кількості літальних апаратів стане просто необхідністю. Ідея використовувати безпілотники в якості кур'єрів поступово розвивається. Тому на дахах будинків можуть з'явитися міні-майданчики для доставки дрібних вантажів, посилок та їжі.

Крім аеропорту, в майбутньому планується розробка і запуск промислових квадрокоптерів, які будуть збирати й аналізувати інформацію і передавати в центри обробки даних. А також розвивається ідея з використанням безпілотників для перевезень товарів. Для їх обслуговування та зберігання і потрібна площадка.

Як повідомляв портал "Коментарі",  знос столичних мереж перевірятимуть дотримання вимог з повітря. На допомогу комунальникам прийшов технічний прогрес у вигляді дронів. Використання безпілотників дозволить прискорити роботу з дослідження мереж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися