"Привид Києва": новий патріотичний мурал створили на Подолі

На відкритті відбудеться музичний фестиваль і ярмарок

У Подільському районі столиці до Дня авіації, що відзначають в Україні сьогодні, 27 серпня, створили та урочисто відкриють патріотичний мурал "Привид Києва". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію авторів проекту.

Ініціаторами створення муралу стала команда благодійного фонду "Для моєї України". Задум реалізував відомий художник-мураліст Андрій Ковтун. Композиція створена на основі фотографії одного з пілотів 40-ої бригади тактичної авіації Повітряних сил України кабіні літака Міг-29.

Над створенням муралу "Привид Києва" працювали протягом тижня. В День авіації на Подолі відбудеться урочисте відкриття композиції, присвяченій героїзму українських пілотів.

"Вони – пілоти 40-ї бригади тактичної авіації. Вони в перші дні повномасштабного вторгнення втримали Київ, зараз – боронять нашу країну, нашу незалежність. Вони своїми залізними крилами закрили над нами та нашими дітьми небо. Вони – легенда, якій ми завдячуємо своїми життями", — йдеться в коментарі авторів проекту.

На відкриття муралу "Привид Києва" запрошують усіх охочих. Для відвідувачів проведуть музичний фестиваль та благодійний ярмарок. Також можна буде неформально поспілкуватися з командою художників. Під час заходу збиратимуть кошти на реабілітацію дітей українських пілотів.

З 10:30 на Подолі почнуть роботу благодійний ярмарок, буфет та бар, а з 11:00 до 12:00 — благодійний музичний фестиваль "Українська бавовна". Офіційне відкриття муралу "Привид Києва" відбудеться опівдні. Після цього фестиваль та ярмарок продовжать роботу.

Нагадаємо, інсталяцію з квітів "Привид Києва", створену в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги, внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації "Найбільша квітково-патріотична композиція". Подробиці та фото — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві "Привидові Києва" присвятили бронзову мініскульптурку проєкту “Шукай!”

Читайте также