Величезний прапор України з’єднав береги Дніпра у Києві (ФОТО)

У столиці відбувся патріотичний флешмоб

У Києві величезний український прапор символічно з’єднав правий та лівий береги Дніпра. Фото з місця подій оприлюднив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

Український прапор довжиною в 430 метрів розгорнули через Парковий пішохідний міст на Труханів острів. У заході взяли участь представники Міністерства культури та інформаційної політики України, Херсонського Академічного театру імені Миколи Куліша, громадські активісти та переселенці з Мелітополя, Маріуполя і інших міст України.

"Два береги. Один прапор. Єдина та неподільна Україна. У Києві в межах мистецької акції "Україна єдина" українці символічно з’єднали лівий і правий береги Дніпра за допомогою прапора довжиною 430 метрів", — прокоментував міністр культури України Олександр Ткаченко.

Учасники патріотичного флешмобу показали, що територія України неподільна і недоторкана, а Донецьк, Маріуполь, Луганськ, Херсон, Мелітополь і Крим – це Україна! 

Окрім того, днями з Києва у спеціально облаштованих вагонах відправились назустріч пригодам три десятки юних вихованців залізничного футбольного клубу "Локомотив". Такий спортивно-патріотичний табір "Залізна зміна" запустила "Укрзалізниця". З початку повномасштабної війни клуб "Локомотив" прихистив футболістів зі шкіл Маріуполя, Херсона, Миколаєва та інших міст. Збірна юних футболістів-переселенців протягом 12 днів мандруватимуть Україною. Під час подорожі на хлопців чекають зустрічі із залізничниками, військовими, артистами, політиками та підприємцями, а також цікаві пізнавальні та розважальні заходи.

Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності з Києва у мандрівку Україною вирушив потяг, що розповідатиме про героїзм українців на окупованих територіях. Кожен вагон присвячений людям з одного з окупованих регіонів України — є тут і вагон захисників "Азовсталі". Подробиці про новий арт-проект під назвою "Потяг до перемоги" — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте также