У Києві відкриється масштабна експозиція "Нескорена нація" (ФОТО)

Де та коли можна побачити унікальні експонати

В Національному комплексі "Експоцентр Україна" (ВДНГ) на наступному тижні розпочне роботу експозиційний простір "Нескорена нація". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

Масштабна виставка відкриється на кількох тематичних майданчиках. В павільйоні №4 покажуть експонати трипільської культури, а також відкриється музей релігій з демонстрацією унікальних макетів відомих культових споруд та експозицією мінералів і мушель.

В основі експозиції представлені предмети трипільської кераміки з приватної колекції українського бізнесмена та мецената Олександра Фельдмана — Feldman Family Museum. Серед експонатів — одне з найбільших в Україні зібрань розписного трипільського посуду й унікальні сакральні артефакти.

Наступного тижня на експозиційному просторі "Нескорена нація" почнуть роботу дві виставки — "Пам’ятки віри" та "Літопис планети". Перша демонструватиме унікальні предмети Трипільської культури "Коріння нескорених", серед яких є сакральні артефакти Трипілля, такі, як унікальна Трипільська мадонна. Виставка "Літопис планети" присвячена геологічної та палеонтологічної історії України та планети з унікальними експонатами, найстаршим з яких – понад 400 мільйонів років.

Експозиційний простір "Нескорена нація" відкриється в середу, 7 вересня. Виставки працюватимуть з понеділка по четвер з 12:00 до 18:00, а також з п’ятниці по неділю з 11:00 до 19:00. Вартість квитка для дорослих становить від 180 гривень, дитячий квиток — 100 гривень. Для дітей віком до шести років вхід на виставки вільний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території ВДНГ в урбан-парку розпочнуть ремонт на кількох спортивних локаціях. Ремонтувати будуть зіпсоване гумове покриття на стрітбольних та баскетбольному майданчиках. Тривалість робіт залежатиме від погоди. Орієнтовні строки — від одного до трьох тижнів. На цей період доступ до цих локацій закриють. Решта території урбан-парку залишиться відкритою для відвідування.

Читайте також, що в Київському зоопарку стартував сезон кавунів.

Читайте также