Мурал єднання України створюють на Київщині (ВІДЕО)

Де малюють нову патріотичну композицію

У Фастові молодь створює патріотичний мурал під назвою "Україна 24/7". Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, на патріотичній композиції будуть зображені найвизначніші місця Київщини та України.

"Символічно, що саме у Фастові 1918 року був попередньо підписаний Акт Злуки між ЗУНР та УНР. Фастів – це місто єднання. І молодь Київщини своєю творчою роботою щоденно підтверджує це", — прокоментував Кулеба.

Патріотичний мурал малюють на бетонному паркані протяжність у 100 метрів. Голова молодіжної ради Фастова Богдан Пасічнік зазначив, що активну участь у створенні стінопису приймають багато містян.

"До малювання муралу долучається вся активна молодь міста, молодіжна рада міста Фастова. Дуже особливо, що також до малювання муралу долучаються матері загиблих героїв фастівської землі. Чому мурал називається "Україна 24/7"? Тому що ми живемо з Україною цілодобово, щодня протягом всього нашого життя в серці", — розповів Пасічник.

Патріотичний мурал присвятили Дню міста Фастів, що відзначатиметься 17 вересня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва новий патріотичний мурал став найдовшим в Україні та отримав від Національного реєстру рекордів відповідний диплом. Сучасний витвір мистецтва створили в житловому мікрорайоні Осокорки. 

Нагадаємо, у Солом'янському районі Києва створили мурал зі знаменитим псом-сапером Патроном. Композиція з'явилася на території парку "Відрадний". Намалювали Патрона на стіні будівлі площею 30 квадратних метрів.

Читайте також, що у столиці до Дня авіації на Подолі відкрили патріотичний мурал "Привид Києва".

Читайте также