У Києві відремонтують Наводницьку башту

На ремонт Наводницької башти виділили понад 10 млн грн

Тривають першочергові протиаварійні роботи в Наводницькій башті, яка входить в Національний музей "Київська фортеця". З бюджету виділили понад 10 млн грн для того, щоб врятувати історичний об'єкт. Про це розповів заступник генерального директора музею Андрій Вялець.

Втім, поки що проводять лише першочергові протиаварійні заходи.

"Музей дуже радий, що місто знайшло в такий нелегкий час необхідні кошти для порятунку вежі. Загалом, на порятунок цього об'єкта виділено понад 10 млн грн. Ці роботи включають тільки першочергові заходи - накрити вежу, прибрати сміття, зміцнити фундаменти і частково стіни ", - розповів Андрій Вялець.

Зараз тривають роботи з будівництва та перекладки верхній частині зовнішньої стіни, на яку має спиратися конструкція даху.

За словами заступника генерального директора музею, робочі перекладають автентичну цеглу, а там де кладка зруйнована використовують сучасні матеріали.

У майбутньому на території збираються створити музейно-мистецький комплекс, головну роль в якому гратиме Музей українських повстань і революцій.

Як повідомляв портал "Коментарі", аварійний стан будівлі Національного художнього музею потрапив в поле зору уряду. Кабмін вирішив профінансувати частковий невідкладний ремонт і виділив на проведення робіт 5,6 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися