У Києві пропонують знести радянський пам'ятник "палійці українських хат"

Місто має позбавитись цього шматка колоніального спадку, - автор петиції

У Києві пропонують демонтувати комуністичний пам'ятник Зої Космодем'янській на вулиці Олеся Гончара, 74-А. Петиція з відповідним проханням з'явилася на сайті Київської міськради.

Автор петиції вважає, що Зоя Космодем'янська не є визначною персоною, а її образ використовувався лише як інструмент радянської пропаганди.

"Вся історія цієї Зої - вигадка радянських пропагандистів. Все що зробила реальна Зоя - спалила декілька сільських хат, в яких жили мирні українці. Кому цей пам'ятник? Палійці українських хат? Чи радянській пропаганді? Хай там як, але місто має позбавитись цього шматка колоніального спадку", - йдеться в тексті петиції.

Петиція має зібрати 6000 підписів, щоб її розглянула Київрада. Петицію вже підтримали понад 300 громадян.

Нагадуємо, що на території КПІ прибрали радянську символіку з пам’ятника на честь загиблих викладачів і студентів

"У роки війни багато викладачів, співробітників і студентів КПІ воювали в армії, у підпільних організаціях, партизанських загонах. З них понад 80 осіб загинули. На монументі, зведеному на їхню честь, знаходився герб СРСР, який і було демонтовано", - повідомляють "Коментарі".

Також на сайті: комендантську годину в Києві просять скоротити. На сайті Київської міськради зареєстрували петицію з проханням скоротити час комендантської години у столиці хоча б з 00:00 до 4:00.

"Київ перестав бути місцем військових дій ще на початку квітня, майже всі блок-пости розібрали, скоротіть і комендантський час хоча б з 00:00 до 04:00. Вже набридла ця поліція, яка з наближенням початку комендантської години відчуває, що їхній час настав. Що це за нісенітниця, вони захищати народ повинні, а не виловлювати людей, ніби це веселий конкурс із грошовим призовим фондом, тим більше у воєнний час, коли людям і без них важко", – зазначає автор петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

23 вересня 2022, 11:25

Тупые конченные люди снесите лучше все памятники они вообще не нужны, понаделали идилов и поставили их которые нам они не нужны!!! и миноры свои конченные убирайте, а то будем их сносить вместе с вами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися