Привіт з минулого: в Софії Київській виявили доісторичне поховання

Знайдені предмети можуть змінити сучасні історичні думки

Під час недавніх розкопок на території Софії Київської археологи виявили стародавнє поховання і жіночу шпильку для волосся у формі вівчарської палиці.

Про це повідомляє киянин Ігор Полуектов. За його словами, знахідки датуються 5-4 століттям до нашої ери. Це означає, що задовго до закладення фундаменту Софії, на цій території розташовувалося стародавнє поселення.

На дослідження фахівців підштовхнуло освіту провалу в землі в одному з підземних споруд. Поховання виявили на глибині двох метрів. Від нього залишилися тільки нижні кінцівки, а верхня частина потрапила в провал. Очікується, що її виявлять при подальшому дослідженні.

Це найдавніша археологічна знахідка на території заповідника "Софія Київська". Раніше вважалося, що храм спорудили на порожньому місці. Однак стародавнє поховання свідчить про зворотне.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві тривають ремонти місцевих визначних пам'яток. Тепер справа дійшла до реставрації Андріївської церкви, яку після ремонту відкрили для відвідувань три роки тому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися