Внаслідок обстрілу Києва пошкоджені історичні будівлі (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці розповів міністр культури України

У Києві внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів пошкоджені низка історичних будівель культурних та освітніх закладів у центрі столиці. Про в ефірі національного телемарафону розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці фахівці Міністерства культури України, інших відомств та столичної мерії вже розпочали роботу над ремонтуванням пошкоджень, яких найбільше зазнав Музей Ханенків.

"Дісталося і філармонії, і Музею Шевченка. Найголовніше, що весь цей квартал навколо парку Шевченка — це історичні будівлі. Так звані "високоточні ракети" Путіна влучили спочатку в дитячий майданчик, а потім на перетин вулиць, що жодного стосунку ні до якихось будівель критичної інфраструктури, або військових об’єктів не мають. Це зайвий раз свідчить про варварство цих людей", — сказав Ткаченко.

Міністр культури України зазначив, що російська ракета також влучила у Володимирську гірку.

"Це — Володимир Хреститель. Це те, на чому вони (окупанти, — прим. Ред.) наголошують, на чому стоїть сучасна Росія. Нічого святого нема. Поцілити у пам’ятник Святому Володимиру — можливо вони переплутали — Володимир-пам’ятник величезний, що стоїть у них десь у Москві — це не той Володимир. Справжній Володимир у Києві знаходиться", — прокоментував очільник Міністерства культури України.

Напередодні міністр культури Олександр Ткаченко оприлюднив фото та відео пошкоджених ракетними обстрілами об’єктів культури у центрі Києва. Внаслідок обстрілів столиці пошкоджені Національна філармонія, Музей Ханенків, Будинок Центральної ради, Музеї Т. Шевченка, Музей історії міста Києва, Київська картинна галерея, Музеї-квартира Миколи Бажана та Павла Тичини та ще низка закладів. Також пошкоджень зазнали Інститут літератури НАН України, Київський національний університету ім. Т. Шевченка, Інститут археографії НАН України та Наукова бібліотека ім. Максимовича.

Нагадаємо, у Києві внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів загинули шестеро людей, майже пів сотні поранені. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині ворожі ракети потрапили в теплоелектроцентраль та інші об’єкти критичної інфраструктури. Через це у Києві та регіоні запровадили аварійні відключення від електропостачання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися