На Подолі після реставрації відкрили легендарний "Самсон"

Скульптура Самсона на Подолі знайшла нове життя

Один з найстаріших фонтанів Києва - легендарна скульптура Самсона, що розриває пащу лева, знову готова радувати киян та гостей столиці. На Контрактовій площі пройшла церемонія відкриття пам'ятки після ремонту. Його вже повністю відреставрували, так що локація знову готова радувати киян, повідомляє кореспондент Vgorode з місця події.

Відомо, що фонтан відремонтували як всередині, так і зовні. Комунальники відновили ротонду в чаші фонтану, бетонну скульптуру "Самсон", а також мідного "Андрія Первозванного" на верхівці купола.

Тут також відремонтували мощення навколо ротонди і встановили підсвічування всередині фонтана.

Легендарна скульптура і фонтан є однією з найстаріших в Києві, він внесений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та знаходиться за адресою вулиця Сагайдачного, 21. Візитна картка фонтану - скульптура "Самсон, що розриває пащу лева", на відомий біблійний мотив про подвиги старозавітного богатиря. В "Київзеленбуді" раніше говорили, що в ході робіт відремонтують ротонду, чашу фонтану і саму скульптуру. Крім основних робіт у фонтані замінили інженерні частини і встановили підсвічування.

Як повідомляв портал "Коментарі", фонтан в парку Партизанської слави отримав національне визнання - його внесли до реєстрів рекордів як найвищий пішохідний відкритий фонтан в Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися