Йдемо гуляти: названі кращі парки Києва

У КМДА назвали п'ятірку парків Києва, в яких жителям столиці буде приємно здійснювати осінні прогулянки

Осінніми сонячними останніми теплими днями хочеться насолодитися прогулянками київськими парками. Співробітники Управління туризму та промоцій Києва склали список парків Києва, які найкраще підходять для пішого відпочинку.

Список опублікували в Telegram-каналі туристичного Києва.

Парк "Володимирська гірка". Ще в минулих століттях це був один з найкрасивіших парків міста. Посеред парку, який є зразком садово-паркового мистецтва, височить пам'ятник князю Володимиру.

Парк "Наталка". В Оболонському районі розтягнувся уздовж берега Дніпра парк "Наталка". Це величезний парк, який займає майже 25 га. Його назва походить від однойменного урочища, яке знаходиться на території парку.

Парк "Партизанська слава" - це ландшафтний парк, в якому п'ять типів садово-паркових ландшафтів переплітаються між собою між трьох мальовничих озер.

Маріїнський парк спланований в пейзажному стилі, займає 8,9 га. Парк дуже затишний, тінистий, тому що тут ростуть старі липи, клени і каштани. У Маріїнському парку ще в 1900 році з'явився великий чавунний фонтан, який до цих пір є одним з його прикрас.

Лісопарк "Совки" огороджений лісосмугою від шуму міста, є прекрасним місцем для відпочинку. Більшість дерев тут хвойні, тому тут як ніде можна відчути насичений ароматами сосен.

Звичайно ж, це далеко не повний список столичних парків. Практично в кожному районі міста, а також на його околицях, можна відшукати велику кількість лісопаркових зон або ж повноцінних паркових комплексів, куди можна відправитися на прогулянку на свіжому повітрі.

Як повідомляв портал "Коментарі", в столиці стартував пілотний проект нового скверу в історичній місцевості Києва на вулиці Тверській тупик. Всіх жителів столиці просять приєднуватися до розробки і поділитися своїми ідеями створення скверу в рамках проекту Council of Europe: civil participation.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися