Нова таємниця: археологи знайшли в центрі Києва цікаву знахідку (ФОТО)

Що відомо про розкопки біля мурів "Софії Київської"

У Києві почали дослідження несподіваної археологічної знахідки. Подробиці розповів археолог Національного заповідника "Софія Київська" Тимур Бобровський, передають "Коментарі".

Фахівець назвав знахідку "новою київською таємницею". За його словами, несподівану знахідку знайшли біля самих мурів "Софії Київської" та вже почали досліджувати її. Охоронні дослідження проводять спільно з експертами Інституту археології НАН України.

Тимур Бобровський зазначив, що на археологічній знахідці "вимальовуються" загадкові підмурки цегляної споруди середини ХVIII століття. Вони утворюють коло діаметром близько 6,5 метрами зі стінами товщиною до метру, фундаментами, глибшими за 1,5 метри, а також потужними зовнішніми лопатками або контрфорсами.

"Дуже схоже на якусь оборонну вежу. Можливо, це залишки кутової башти Софійської садиби часів митрополита Рафаїла Заборовського. Але — от халепа — на старих планах міста на цьому місці нічого схожого не позначено. То що ж на нас очікує насправді? Сподіваємося, найближчими днями отримати відповідь", — прокоментував Бобровський.

Археолог Національного заповідника "Софія Київська" Тимур Бобровський оприлюднив фото знахідки.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися