У Києві вперше відзначили День краватки

День краватки відзначається в світі вже 17 років

Кияни долучилися до святкування хорватського пам'ятного дня - Дня краватки. Святкування пройшло в історичній частині столиці - на Андріївському узвозі в неділю, 18 жовтня. Про це передає "Наш Київ".

Паперовими краватками прикрасили пам'ятники Тарасу Шевченку і Ярославу Мудрому. Також аксесуари роздавали перехожим, кияни одягали їх і на себе, і на своїх чотирилапих друзів.

Ідея відсвяткувати цей день в столиці належить хорватському посольству, оскільки Хорватія вважається батьківщиною цього аксесуара.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше столиця України підтримала міжнародну екологічну акцію. Так, за словами в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Савченко киян і гостей столиці запрошують приєднатися до акції "День без поліетилену" (International Plastic Bag-Free Day).

"Маємо чудову пропозицію - в цей день треба спробувати обійтися без пластикових пакетів, яким давно є альтернативні варіанти у вигляді паперових пакетів, сіток, що називають" авоськами ". Стильно і екологічно. Інформуйте друзів, викладайте фото в соціальних мережах, просувайте ідею екологічного способу життя ", - звернувся до жителів Києва Олександр Савченко.

Мета акції - сформувати нову екологічну поведінку в повсякденному житті застосувати модель поведінки, властиву жителям ЄС, привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів і, як наслідок, непоправного забруднення навколишнього середовища пластиковими відходами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися