Відомий швейцарський художник підсвітить будівлі у Києві на Різдво

Швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер працюватиме у Києві з власним генератором

23 грудня, напередодні Різдва, в рамках туру "Різдвяне світло для надії" всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі Києва, несучи надію та світло українцям у ці темні дні.  Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури.

23 грудня з 16 до 22 години будуть сяяти Андріївська церква, Національний музей історії України, Дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівля Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка, Дзвіниця Софійського собору.

Зображення проекцій будуть транслюватися у прямому ефірі, і їх зможуть побачити і захисники на фронті, й українці в будинках та укриттях. 

Геррі Хофштеттер буде працювати в Україні з невеликою командою з чотирьох осіб та власним генератором. Тур продовжиться 23, 24 та 25 грудня у Києві та околицях з 16:00 до 22:00. Щовечора митець підсвічуватиме будівлі, необхідні для функціонування держави, житлові будинки, музеї, університети, церкви. 

Зображення окремих проекцій генеруватимуться на місці у вигляді NFT та будуть розміщені на платформі Opensea NFT. Отримані кошти підуть на наступні акції солідарності з Україною.

Проект підтримується Посольством Швейцарії в Україні, Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством внутрішніх справ України та Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Новорічна ялинка в Києві світитиметься чотири години на день. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора щодня з 17:00 до 21:00.

У міськраді зауважили, що місто не витрачає на освітлення ялинки бюджетні кошти, а встановили та прикрасили дерево меценати та підприємства. Генератор наданий благодійниками.

Читайте также