Швейцарський художник оригінально підсвітив будівлі у Києві (ФОТО)

Напередодні Різдва святково засяяли церкви та будівлі в центрі столиці

В Києві в рамках туру "Різдвяне світло для надії" всесвітньо відомий швейцарський художник Геррі Хофштеттер оригінально підсвітив будівлі в центрі столиці. Про повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

Напередодні Різдва в центрі Києва засяяли Андріївська церква, Національний музей історії України, Дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря та будівля Дипломатичної академії України.

"Геррі Хофштеттер та його команда свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною. Це дуже символічно, що в часи коли Росія намагається позбавити нас світла, ми спільно з нашими європейськими друзями це світло можемо повернути. Хоча б в такий мистецький спосіб", — прокоментував Ткаченко.

Швейцарський художник Геррі Хофштеттер працює в Україні з невеликою командою та з власним генератором. Його тур у Києві розпочався з 23 грудня та триватиме ще два дні. Щовечора митець підсвічуватиме адміністративні будівлі, музеї, церкви, університети та житлові будинки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Через війну великих святкувань у столиці в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора. Святкову ілюмінацію на ялинці також вмикатимуть у Києві щодня з 17:00 до 21:00.

Нагадаємо, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. Проїхати екскурсійним маршрутом по столиці можна буде три вікенда поспіль — 24, 25 та 31 грудня, а також 1, 7 та 8 січня. У складі поїзда буде два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. Мандрівка триватиме трохи більше години. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Читайте також, що в Сирецькому парку почав курсувати Полярний експрес.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися