В мерії Києва підбили підсумки дерусифікації столиці (ВІДЕО)

Процес перейменування вулиць та пам’ятників триває

У Києві з початку повномасштабної війни з російськими окупантами активізувався процес дерусифікації столиці. Про підсумки минулого року розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Підбиваючи підсумки минулого року, мер столиці Віталій Кличко назвав 2022 рік роком великої дерусифікації Києва.

"Столиця "змиває" з себе символи та нагадування про російську й радянську ідеологію. Так, починаючи з серпня 2022 року в Києві перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим", — заявив Кличко.

Київський міський голова нагадав, що бульвар Дружби Народів перейменували на честь фундатора української армії Миколи Міхновського, а вулиця Московська названа вулицею імені Князів Острозьких. Навесні поблизу Арки дружби народів, що тепер має назву Арка свободи українського народу, демонтували радянську бронзову скульптуру двох радянських робітників. Процес дерусифікації у Києві триватиме і цього року, наголосив Кличко.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили масштабні ремонтні роботи на мосту через річку Десенка, що є продовженням Північного мосту. Столичні дорожники оновили крайні праві смуги — по півтори смуги у кожному напрямку та повністю відкрили рух для автомобільного транспорту. Зараз на Північний міст і міст через річку Десенка збільшилось навантаження. Це пов’язане із обмеженням руху на інших ділянках доріг. 

Нагадаємо, що у Києві знову можна гуляти пішохідно-велосипедним мостом, що був пошкоджений під час ракетних обстрілів російських окупантів. На споруді замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів, а також —143 перильних скла. Також на мосту відновили перила та троси. Окрім того, фахівці ще раз обстежили опори споруди, оновили систему освітлення та відеоспостереження. 

Читайте також, як скляний "міст Кличка" став символом незламності у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

3 січня 2023, 21:47

Чому обов'язково треба було перейменувати бульвар Дружби народів? Дружба народів , автоматично з рашкою? А з другими народами( Англія, Польша) не може бути?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися