В поїзді з Києва до Польщі намагалися вивезти старовинні ікони (ФОТО)

Що відомо про контрабанду культурних цінностей

Шість старовинних ікон українець намагався вивезти до Польщі поїздом з Києва. Про це розповіли в Міністерстві внутрішніх справ та у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

За даними МВД України, предмети, які можуть мати культурну чи історичну цінність, виявили прикордонники Волинського загону спільно з митниками.

"Шість старовинних ікон та книгу віз у дорожній сумці один із пасажирів, який учора їхав до Польщі потягом "Київ — Хелм". Їх знайшли під час огляду пасажирського потяга у пункті пропуску для залізничного сполучення "Ягодин", — йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ України.

Старовинні ікони вилучили працівники митниці. Чи мають знайдені предмети культурну чи історичну цінність, встановить відповідна експертиза.

Нагадаємо, Київські митники вилучили з міжнародних відправлень пів десятка монет часів Римської імперії. Старовинні монети відправляли двоє чоловіків з Хмельницького. Посилки прямували до Канади, США та Чилі. У міжнародних відправленнях знаходилося 48 монет різного віку, найстаршій з яких — майже дві тисячі років. Всі монети мають історичну цінність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська митниця передала до музею рідкісну ікону. Дерев’яна святиня виготовлена у ХІХ столітті. Старовинна річ має культурну цінність та історичне значення. Ікону "Свята Новозавітна Трійця" ("Батьківство") намагався відправити до США мешканець Харкова. Схованку зі святинею чоловік зробив всередині DVD-пристрою.

Читайте також, як на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися