Київ серйозно піднявся в рейтингу кращих міст світу

Київ назвали однією з найяскравіших європейських столиць

Київ зайняв 87 місце в рейтингу кращих міст світу. Такого місця удостоїлася столиця України за версією щорічного рейтингу Worlds Best Cities, передає 44.ua.

Варто сказати, що минулого року Київ був на 139 сходинці. Рівень процвітання оцінили на 61. Київ описали як дружнє і креативне місто з красивою архітектурою. Також його назвали зростаючою європейською столицею, причому однією з найяскравіших.

Автори рейтингу не забули згадати пам'ятки Києва: Комплекс Печерської лаври, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий монастир, Володимирський собор, Національний художній музі, Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Трійка лідерів рейтингу - Лондон, Нью-Йорк і Париж. У десятку кращих міст також увійшли: Москва, Токіо, Дубаї, Сінгапур, Барселона, Лос-Анджелес і Мадрид.

Як повідомляв портал "Коментарі", проблема смогу і забруднень повітря - бич сучасних мегаполісів. Вміст шкідливих речовин в повітрі нерідко перевищує нормативи в кілька разів. Основним же джерелом забруднення в Києві є автомобілі. На їх частку припадає близько 80% всього шкідливого, що потрапляє в атмосферу.

У столиці критично велика кількість автомобілів з низьким рівнем фільтрації вихлопних газів. Це і старі авто радянських часів, і що працюють на дизельному паливі машини, які згідно з дослідженнями ICCT, в місті викидають більше окису азоту, ніж вантажівки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися