Найстаріший кінотеатр Києва будуть відновлювати

Міська влада не збирається віддавати будівлю кінотеатру під забудову

Інформація про знесення найстарішого кінотеатру Києва - "Екран", яка з'явилася днями в ряді ЗМІ, не підтвердилася. Про те, що будівля кінотеатру залишиться на своєму місці і буде відновлена повідомив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Він заявив, що чутки про те, що кінотеатр знесуть під забудову - це "чергова спроба маніпуляторів або фахівців", а у міста немає намірів віддавати кінотеатр під забудову висотних будівель або торгових центрів.

Також, за словами чиновника, оскільки будівля не має архітектурної цінності, проте несе історичну, будь-яка модифікація кінотеатру буде можливою, але з урахуванням потреб городян.

Нагадаємо, що кінотеатр "Екран" - один з найстаріших в Києві стаціонарних кінотеатрів, його відкрили в 1911 році. Зараз він є найстарішим в Києві збереженим спеціалізованим приміщенням для показу фільмів. Кінотеатр працював до 2010 року. У 2018 році в будівлі сталася пожежа.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Оболонському районі Києва на паркувальному майданчику ТЦ "Gorodok" на Петрівці з'явився новий автокінотеатр. Про це повідомили в БЖ. Новий кінотеатр розрахований на 50 місць, які розподілені на чотири категорії в залежності від розмірів автомобіля. На локації є бар, при цьому зробити замовлення можна, не виходячи з машини, прямо в транспортний засіб. До фільму пропонують попкорн, каву, чай та інші безалкогольні напої.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися