У Києві за маркою "ПТН ПНХ" вишикувалась велика черга (ФОТО, ВІДЕО)

Як відбувалося погашення марки з графіті Бенксі

"Укрпошта" до річниці початку повномасштабної війни в Україні ввела в обіг нову поштову марку "ПТН ПНХ" з зображенням графіті, що зробив британський художник Бенксі на руїнах Бородянки. Про це розповів керівник держпідприємства Ігор Смілянський, передають "Коментарі".

" В перші дні великої війни ми випустили марку “Русскій воєнний корабль, іді…!”, в останні дні першого року війни —  "ПТН ПНХ!" Пророцтво першої збулося, черга останньої. Росія заслуговує тільки на такого типу символізм!" — прокоментував Смілянський.

За його словами, марка з культовим артом від Бенксі ще раз нагадує світу і окремо ворогу про те, що не варто недооцінювати потенціал України та українців.

"Путін хизується своїми вміннями в дзюдо, але знаєте, в чому заключається філософія цього бойового мистецтва? У взаємній допомозі і розумінні деталей для досягнення результату. Коли за розпушеним хвостом павліна ховаються страх, хворі амбіції та спотворене почуття реальності — навіть менший за тебе противник відправляє тебе у нокаут", — прокоментував генеральний директор "Укрпошти".

Благодійну поштову марку "ПТН ПНХ!" та тематичне худі "Куленепробивний народ" можна придбати тепер у поштових відділеннях та онлайн. В "Укрпошті" обіцяють 42 грн із кожного маркового аркуша спрямувати на гуманітарні потреби. Тираж марки — 250 тисяч екземплярів. У Києві за маркою "ПТН ПНХ" вишикувалась велика черга. Смілянський оприлюднив відео запуску нової марки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почала роботу виставка під назвою "Мистецтво під час війни". На експозиції представлені вражаючі експонати. Це гільзи і багато інших воєнних артефактів, розписані п’ятнадцятьма різними видами розпису. Кожна артилерійська гільза закарбувала свою трагедію війни, які переживають міста Бахмут, Маріуполь, Харків, Херсон, Суми, Лисичанськ та інші. Бійці збирали їх для художників по всьому фронту. Виставка працює у Мистецькій галереї бібліотеки ім. Миколи Руденка, розташованій на вулиці Ревуцького, 6. Після закінчення експозиції усі роботи продадуть на аукціоні. Зібрані кошти спрямують на потреби Збройних сил України та для сімей загиблих героїв.

Нагадаємо, що у Києві в вестибюлі станції "Золоті ворота" відкрилась виставка дитячих малюнків "Довкілля та війна очима дітей". Мистецький проєкт присвятили річниці повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, яке розпочалась 24 лютого 2022 року, і дев’ятій річниці російсько-української війни, яка розпочалась у лютому 2014 року із анексії Криму.

Дивіться також фото, як швейцарський художник оригінально підсвітив відомі будівлі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися