Музей історії Києва відкрив виставку сучасного живопису і скульптури (ФОТО)

Що відомо про масштабний мистецький проєкт

Музейно-виставковий центр "Музею історії міста Києва" відкрив експозицію сучасного живопису і скульптури під назвою "Пробудження". Про виставку розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

За її словами, назва мистецького проекту є дуже символічною, адже пробуджуючись від сну, після зими чи важкого емоційного періоду, відроджується жага до життя та сподівання на краще.

"Це ті емоції, яких сьогодні усім бракує, а дарувати їх – спосіб, у який культурні інституції теж ведуть свою боротьбу та не дають ворогу жодних шансів на культурному фронті, сповнюють віри, надії та сподівань, які ми покладаємо на українських захисників", – прокоментувала Старостенко.

За допомогою фарб, кераміки та дерева сучасні українські митці демонструють світлу сторону життя, його сенс та необхідність радіти простим та часто непомітним речам.

"Найтемніша та найдовша ніч скоро буде позаду, а попереду на нас чекає яскравий світанок! І за це ми не втомлюємось дякувати Збройним силам України, які боронять нашу державу, домівки та людей", — зазначила генеральна директорка "Музею історії міста Києва" Діана Попова.

На виставці "Пробудження" представлені близько півсотні картин і скульптур від двох десятків митців. Експозицію можна відвідати до 2 квітня за графіком роботи "Музею історії міста Києва".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку цієї весни створили понад 19 нових родин тварин. Торік столичний зоопарк поповнився 300 новонародженими малюками, а ще майже 400 тварин з постраждалих регіонів отримали прихисток. Так, для врятованої мартишки на ім’я Сіма спеціально привезли нового супутника на ім’я Сіл. Сірому журавлю Сірку знайшли прекрасну супутницю Роксолану. Для грифа Гарі передали двох пернатих "дівчат". Табун благородних оленів з п’яти самиць отримав нового благородного вожака Нео. Окрім того, для новоствореної родині єнотів в Київському зоопарку облаштовують родинне ранчо. 

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Читайте також, що на річці Ірпінь почали створювати ландшафтний заказник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися