У центрі Києва встановлять новий фонтан (ФОТО)

Споруду присвятять видатному українському філософу

У Києві встановлять фонтан, присвячений 300-річчю видатного українського філософа Григорія Сковороди. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на благодійний фонд, який опікується проектом.

Скульптурна композиція фонтана буде встановлена в центрі Києва. Наразі вже проводяться підготовчі геодезичні роботи. В основі композиції – зерно, в середину якого вмонтовані вази та амфори різного розміру. Композиція вироблена з бронзи й граніту. У висоту фонтан сягатиме майже чотири метри.

Автори проекту зазначили, що ідея Сковороди про "філософське джерело" полягає в уявленні про божественну благодать, що розливається з зерна життя у кожному однаково, неупереджено і справедливо, і не залежить від розміру посудини — людини, що її приймає. Фонтан виготовить відомий скульптор Михайло Рева. Планується, що споруду встановлять до кінця 2023 року.

Видатний філософ Григорій Сковорода добре відомий своєю творчістю далеко за межами України. Поява фонтану у вигляді "філософського джерела" у сучасній інтерпретації в центрі Києва сприятиме збереженню і захисту культурного коду України, впевнені автори проекту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку цієї весни створили понад 19 нових родин тварин. Торік столичний зоопарк поповнився 300 новонародженими малюками, а ще майже 400 тварин з постраждалих регіонів отримали прихисток. Так, для врятованої мартишки на ім’я Сіма спеціально привезли нового супутника на ім’я Сіл. Сірому журавлю Сірку знайшли прекрасну супутницю Роксолану. Для грифа Гарі передали двох пернатих "дівчат". Табун благородних оленів з п’яти самиць отримав нового благородного вожака Нео. Окрім того, для новоствореної родині єнотів в Київському зоопарку облаштовують родинне ранчо. 

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Читайте також, що на річці Ірпінь почали створювати ландшафтний заказник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віталій

5 березня 2023, 14:35

І одразу згадується фільм "Кін-дза-дза".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися