Уперше у жанрі «Ню». «Укрпошта» ввела в обіг перші в історії України марки з оголеними жіночими тілами


У Національному музей Тараса Шевченка сьогодні відбулася презентація та спецпогашення нових поштових марок

 

Марки випустили в рамках серії "Її величність – жінка". Перший випуск прикрасили роботи Тараса Шевченка "Одаліска" з фондів Національного музею Тараса Шевченка та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна "Енергія ІІ" з фондів Національного Художнього музею України. Про це повідомили у прес-службі компанії

До марок випущено конверти "Перший день" та картки для картаксимумів (художня листівка з наклеєною на лицьовій стороні поштовою маркою того ж малюнка і з гасінням, що мають відношення до малюнка – ред.).

gZB6YrmZb4UDcwXE1DpbhYgtD.jpg


Довідка "Коментарів":

Картина Тараса Шевченка "Одаліска" написана у 1840 році у Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна робота Тараса Григоровича – "Вірсавія", написана 1860 року.

На другій поштовій марці у жанрі ню відтворено роботу "Енергія ІІ", написану в 1991 році нашим сучасником Андрієм Чебикіним – художником-графіком, лауреатом Національної премії України ім.. Тараса Шевченка. На конверті до марки представлена ілюстрація до збірника "Опале листя" Івана Франка авторства Андрія Чебикіна.


Як у Києві відроджують радянський монументалізм, читайте і дивіться.


 


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися