У Києві відбудеться фестиваль тендітних квітів

Що обіцяють організатори відвідувачам

Фестиваль фіалок відбудеться у Будинку природи у Києві. Як передають "Коментарі", організатори обіцяють здивувати відвідувачів.

За даними Будинку природи, протягом трьох днів можна буде побачити велику колекцію різних видів фіалок разом з презентацією селекцій останніх років. Ці квіти можна буде не лише на них подивитись, а й придбати.

"Ви матимете змогу отримати безкоштовні консультації від досвідчених колекціонерів. Традиційна фотозона, на тлі якої ви можете зробити фото з новою квіткою, а також безкоштовні кава та чай", — йдеться в повідомленні.

У Будинку природи у Києві зазначили, що буде окремий дитячий куточок з розмальовками. Крім фестивалю фіалок, тут можна познайомитись з акваріумним залом. Закриття фестивалю пройде під виступ народного театру індійського класичного танцю "Накшатра" та танок сольного виконавця індійського класичного стилю Кучіпуді Давіда Сурешвара.

Фестиваль триватиме з п'ятниці, 7 квітня, по неділю, 9 квітня, включно. Чарівні танці ви зможете побачити у неділю о 12:00. Години роботи з 11:00 до 18:00 (неділя до 17:00). Вартість вхідного квитка — 50 гривень, для дітей — 30 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Нагадаємо, під Києвом врятували впертого кота, який засів високо на дереві, за допомогою спецтехніки. Операцію з порятунку тварини провели в Ірпені за проханням від зоозахисників.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися