В музеї у Києві відкрили унікальну виставку картин (ФОТО)

Що відомо про експозицію під назвою "Людям на радість"

У Києві вперше в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва представлено виставку творів національної легенди Марії Примаченко під назвою "Людям на радість". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

Повний цикл творів Марії Примаченко "Людям на радість" експонувався на виставці номінантів державної премії імені Т.Г. Шевченка у 1966 році у Києві в Спілці художників України. Виставкова експозиція презентує 22 твори з музейної колекції, серед яких – "Слава України", "Домашні маки", "Гості у лева", "Калинові береги" та інші. В цих картинах багатий внутрішній світ майстрині та її народна мудрість, яка має велику силу емоційного впливу. Марія Примаченко десятки років присвятила малюванню, залишивши велику художню спадщину у понад дві тисячі творів.

"Це абсолютно унікальна експозиція, за яку художниця була удостоєна звання лауреата Державної премії імені Т.Г. Шевченка. У цих творах закарбувалися жива стихія народного мистецтва, пісенний фольклор, легенди поліського краю", — прокоментувала експозицію заступниця мера Києва Ганна Старостенко.

Виставка картин Марії Примаченко триватиме в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва до 31 травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Музеї історії Києва та Національному військово-історичному музеї показали врятовані від незаконного вивезення з України сотні артефактів. У столичні музеї передали 469 предметів нумізматики, фалеристики, холодної зброї та військового спорядження від епохи бронзи до ХІХ століття. Науковці київських музеїв провели експертизу вилучених київськими митниками цінностей та виявили вкрай рідкісні зразки. Серед них — сокира-кельт ХІІІ-ХІІ століття до нашої ери, нумізматичні групи римських і польських монет, скіфські наконечники, а також рідкісні вістря списів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися