Нова цікава виставка відкрилася у Музеї історії Києва (ФОТО)

Що відомо про унікальну експозицію

У Музеї історії Києва відкрили нову виставку під назвою "ІХТІС. Чумацька ікона на рибі". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

Нова експозиція презентуються вперше у Києві. Художниця образів та малюнків чумаків на рибі — Оксана Оснач. Експонати вдалося врятувати з Херсонщини вже під час російської окупації. Також до столичного музею свою ікону передала і телеведуча Леся Нікітюк, придбавши її у Херсоні декілька років тому. Ексклюзивом музею вважається ікона "Хрещення Господнє" з Палестини. Оригінали чумацьких ікон були вивезені до Росії у минулому столітті.

Відвідати виставку можна до 30 липня. Вартість квитка становить 80 гривень. Виставковий проєкт, присвячений унікальному культурному явищу української історії – чумацькій іконі на рибі. Виставка "ІХТІС. Чумацька ікона на рибі" об’єднала дивовижну чумацьку традицію та її сучасну інтерпретацію.

На виставці можна буде побачити єдиний збережений в Україні оригінал ікони на голові риби з фондів Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" та врятовані з Херсонського обласного краєзнавчого музею зразки іконопису та живопису на рибі, створені мисткинею Оксаною Оснач. Виставка занурює у побут та звички чумаків, розкриває тему важливих економічних та соціокультурних зв’язків між регіонами України у XVIII-XIX століттях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у київському парку Співоче поле відкрили сезон виставкою тюльпанів та іншими весняними квітами. Тут квітнуть понад 500 тисяч тюльпанів. Киян запросили на відпочинок серед квітів. Парк розпочав роботу цього тижня. 

Нагадаємо, у Києві цього літа можуть запрацювати усі столичні пляжі, але які саме відкриють, стане відомо лише після ретельних перевірок. Минулий рік у столиці був важким в питанні відпочинку. Зокрема, потрапити на Гідропарк було важко, тому що метро не зупинялось на однойменній станції. Наразі станція метро "Гідропарк" відновила роботу. Планується, що у Гідропарку всі пляжі будуть відкриті цього літа.

Читайте також, що у центрі Києва почали цвісти нідерландські тюльпани.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися