Київ готується до літнього сезону: які пляжі планують відкрити

Що відомо про відпочинок у столиці під час війни

У Києві цього року, попри воєнний стан, планують відкрити для літнього відпочинку усі пляжі. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив речник комунального підприємства "Плесо" Євген Кобан, передають "Коментарі".

За його словами, у Києві цього літа можуть запрацювати усі столичні пляжі, але які саме відкриють, стане відомо лише після ретельних перевірок.

"Після інспекції ми зможемо офіційно заявити, які пляжі готові до прийняття відпочивальників. Але ми плануємо, надіємося, що всі 14 муніципальних пляжів будуть працювати", — сказав Кобан.

Минулий рік у Києві був важким в питанні відпочинку. Зокрема, потрапити на Гідропарк було важко, тому що метро не зупинялось на однойменній станції. Наразі станція метро "Гідропарк" відновила роботу.

"Ми плануємо, що у Гідропарку всі пляжі будуть відкриті. Це пляж Венеція, пляж Молодіжний, пляж Передмістна Слобідка, пляж Дитячий та пляж Золотий", — повідомив речник комунального підприємства "Плесо".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися