У Києві встановили нову унікальну мініскульптуру (ФОТО)

Де можна побачити мініскульптуру, присвячену киянам

У Києві присвятили киянам нову бронзову мініскульптуру під назвою "Київська складанка". Про це розповіла авторка проекту "Шукай!" Юлія Бевзенко, передають "Коментарі".

"Мені дуже хотілося створити скульптурку, присвячену усім киянам. Тим, хто тут народився і тим, хто сюди переїхав. Так народилася ідея пазлу. Український відповідник цьому слову — складанка. Київ складається з усіх нас. Давайте бути разом", — прокоментувала Бевзенко.

За її словами, мініскульптура "Київська складанка" з’явилася у столиці на стіні фасаді будинку на вулиці Десятинна, 12 у Шевченківському районі Києва. Подарували її місту авторка проекту "Шукай!" Юлія Бевзенко та Інститут вертебрології та реабілітації. Скульптор — Юрій Білявський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві українському хлібу присвятили бронзову мініскульптуру "Паляниця". Вона встановлена на Подолі за адресою Набережно-Хрещатицька, 1 на фасаді готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv. Прикмета скульптурки: “Торкнись мене і скажи: "Паляниця!"

Нагадаємо, що "Привидові Києва" присвятили бронзову мініскульптурку проєкту “Шукай!” Ідея створити цю скульптуру виникла в перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну після повідомлень про українського військового льотчика-аса. Мініскульптуру можна побачити у центрі Києва, поблизу станції метро "Золоті ворота". Її встановили на вулиці Богдана Хмельницького, 56А.

Читайте також, де у Києві встановили скульптуру важливому для України овочу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися