Унікальний літературний мурал відкрили в Ірпені (ВІДЕО)

Як виглядає найбільший в Україні стінопис з зображеннями письменників

В Ірпені відкрили унікальний літературний мурал, який є найбільшим в Україні. Про це повідомили Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мері Ірпеня, мурал прикрашають 14 видатних українських письменників з різних епох. Авторкою муралу є художниця Катерина Ведмідь. Ініціатором його створення став автор книги "Битва за Ірпінь" Петро Щербина. Ідею створення літературного муралу підтримало товариство "Відважних".

"Ірпінь — літературна столиця Київщини. Свого часу тут жили та творили, зокрема, Андрій Малишко, Павло Тичина, Ліна Костенко, Максим Рильський, Володимир Сосюра, Олесь Гончар. А Павло Загребельний в Ірпені написав свою “Роксолану”, — зазначили в Ірпінській міській раді.

Літературний мурал розташований на вулиці Шевченка, 2А, навпроти Ірпінської державної податкової інспекції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Гостомелі створили патріотичний мурал, присвячений українським жінкам. Стінопис під назвою "Очі" з’явився на стіні Культурно-оздоровчого комплексу, розташованому на вулиці Свято-Покровська 81-б. На стінопис авторку ідеї та художницю з Гостомеля Ірину Романченко надихнуло Міжнародне свято День матері, а також спілкування з сильними духом жінками — матерями, сестрами та рідними військових, які зараз захищають Україну на фронті, та тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.

Читайте також, що школярам з модульного містечка в Ірпені подарували ноутбуки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися