Київські митники вилучили рідкісні артефакти: деталі (ФОТО)

Що відомо про заборонені поштові відправлення

Столичні митники вилучили з міжнародних поштових відправлень рідкісні археологічні старожитності. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, в одному з міжнародних відправлень виявили дзеркало. Старовинний предмет було задекларовано як сувенір ручної роботи вартістю пів тисячі гривень. Відправник з Дніпра оформив посилку до Австралії. Експерти встановили, що дзеркало виготовили у V столітті до нашої ери з мідного сплаву в техніці лиття та кування. Ручка до дзеркала орнаментована, з кільцевим навершям у вигляді гірського козла. Походженням артефакт з Південно-Східного Сибіру. Рідкісна річ є історичною та культурною цінністю.

Ще один артефакт знайшли в іншому міжнародному відправленні. Під виглядом мідного талісману з Ірпеня до Канади відправили раритетний амулет. Ця річ у вигляді колеса створена у VI-IV століттях до нашої ери та належить до скіфської культури Північного Причорномор'я.

Стан обох артефактів свідчить про їх автентичність. Старовинні предмети вилучили. У Київській митниці нагадали, що в Україні предмети археології не можуть бути предметами продажу, колекціонування та вивозитися за кордон. Артефакти повинні бути передані до Музейного фонду України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники з міжнародного поштового відправлення вилучили продукцію з сильнодіючим сортом марихуани. Наркотики виявили у відправленні, яке прямувало зі США до України. Під час перевірки знайшли цукерки і горіхи, канабіс, самокрутки, а також електронні цигарки і картриджі з вмістом наркотичних речовин.

Нагадаємо, днями працівники Київської митниці викрили спробу незаконного пересилання старовинної ікони за кордон. Святиню кінця ХІХ – початку ХХ століття – "Богоматір Смоленська" пересилали як сувенір. Цю рідкісну річ намагалися відправити поштою з України до США

Читайте також та дивіться відео, як чорні "фармацевти" у Києві зазнали збитків на мільйони.

Читайте также