На Київщині створили мурал видатному діячу (ФОТО)

Як виглядає стінопис та де його можна побачити

В Ірпені відкрили мурал видатному інженеру з США Мартіну Куперу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Ірпінської міської ради.

За даними мерії Ірпеня, американський інженер Мартін Купер у 1973 році здійснив перший в світі дзвінок по мобільному телефону. Стінопис створили в Ірпінському ліцеї інноваційний технологій. У навчальному закладі розповіли, що картина буде нагадуванням ліцеїстам, що все можливо, і вони теж в майбутньому зможуть увійти в історію. Автором муралу є Станіслав Видиборець.

Учні Ірпінського ліцею інноваційних технологій взяли участь у онлайн-зустрічі з Мартіном Купером та його дружиною Арлін Гарріс. На муралі розміщена його цитата про ліцей інноваційний технологій.

Нагадаємо, у столиці на території Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського відкрили сквер Авіації та скульптуру, присвячену авіаторам. Саме у Київському політехнічному інституті народжувалась історія світової авіації й понад 100 років тому випробовували перші літальні апарати Сікорський, Корольов, Калінін. Тепер на цьому історичному місці є сквер Піонерів Авіації та скульптура на честь тих, хто стояв біля витоків сучасного українського авіабудування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у школах Києва планують збільшити кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми про захист України. У владі столиці вважають, що якісна підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін є необхідністю часу. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що столичні екологи розповіли про сенсаційну знахідку в озері.

Читайте также