Нову скульптуру і сквер відкрили у Києві (ФОТО)

Як виглядають та де подивитись

У столиці на території Київського політехнічного інституту (КПІ) імені Ігоря Сікорського відкрили сквер Авіації та скульптуру, присвячену авіаторам. Про це повідомили Солом’янська районна державна адміністрація, передають "Коментарі".

Саме у Київському політехнічному інституті народжувалась історія світової авіації й понад 100 років тому випробовували перші літальні апарати Сікорський, Корольов, Калінін. Тепер на цьому історичному місці розташований сквер Піонерів Авіації та скульптура на честь тих, хто стояв біля витоків сучасного українського авіабудування.

"Молодий студент-інженер у сквері на території КПІ є уособленням науковців-авіаторів, які вчилися й працювали в Київській політехніці, подарувавши світові свої винаходи та розробки: гелікоптери, літаки, бомбардувальники й винищувачі", — йдеться у дописі до оприлюднених фото.

Нагадаємо, що у Києві заборонили проводити масові заходи до Дня Незалежності України. Окремі доручення не допускати погодження проведення недержавних масових заходів у Києві у середу, 23 серпня, та у четвер, 24 серпня, отримали заступники голови КМДА та керівники столичних районних державних адміністрацій. До Дня Незалежності України у Києві на Хрещатик виїхала, як і торік, "парадна" розгромлена техніка російських окупантів. Через це рух транспорту в центрі столиці перекрили на кілька днів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Департамент захисту довкілля Київської міської державної адміністрації погодив столичним екологам створення заказника "Ліс орхідей". У Голосіївському районі Києва планують створити заказник "Ліс орхідей" на площі 45,78 гектарів. Мова йде про урочище Покол біля Галерного острова. Тут екологи знайшли величезні місця зростання рідкісних орхідей. Природну територію намагаються захистити від забудовників.

Читайте також, що у Києві продовжують замовляти саджанці на десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися