Музей лісу відкрили у приміщенні найстарішого лісництва Києва (ФОТО)

Відвідати заклад можна безкоштовно, що про нього відомо

У приміщенні найстарішого лісництва Києва почав працювати Музей лісу. Про це розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

За даними організації, ідея створити цей музей виникла під час розбору старої будівлі лісової застави. Тоді в ній знайшли документи часів ХІХ – початку ХХ століть. Лісівники поповнили колекцію фото, старовинними речами, засобами зв'язку, а також іншими приладами та інструментами. Наприклад, в Музеї лісу можна побачити мотоцикл, який у 1960-х роках був службовим транспортом працівників лісу. 

"Без минулого немає майбутнього… Зберігаємо та збагачуємо нашу лісову історію для майбутніх поколінь нашої України", — прокоментував директор комунального підприємства "Дарницьке лісопаркове господарство" Михайло Явний відкриття закладу.

Музей лісу облаштували в садибі з понад столітньою історією. Цю будівлю у Броварському лісництві звели у 1903 році. Відвідати заклад можна безкоштовно щосереди. Для цього потрібен попередній запис за телефоном: (044) 592-10-69. У комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" оприлюднили фото з відкриття Музею лісу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві знесуть скандальний храм-МАФ на території Національного музею історії України. Таке рішення ухвалив Північний апеляційний господарський суд. Споруда знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві захисники дикої природи знайшли у найчистішому столичному озері рідкісну червонокнижну рослину. У Київському еколого-культурному центрі розповіли про унікальність цієї знахідки, та чому озеро у Голосіївському районі столиці необхідно захистити від забудови.

Читайте також, що в Ірпені відкрили мурал видатному інженеру з США Мартіну Куперу

Читайте также