В Україні зняли фільм про страшні події, які відбувалися на Київщині під час окупації

Зйомки стрічки проходили у Київській області у березні та квітні 2022 року

В Україні завершились зйомки фільму "Буча". Це фільм-драма про страшні події, які відбувалися у Київській області під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року. Про це повідомляє Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

Зйомки стрічки проходили у Київській області у березні та квітні 2022 року і зайняли 28 знімальних днів. Останні кадри були зафільмовані на Говерлі у серпні цього року. Певний час зайняв і процес отримання дозволів у родичів загиблих та учасників тих подій.

"Трагедія, яка відбулася у містечку поблизу Києва, сколихнула весь світ. Кіно – це один із потужних інструментів, який зможе донести важливі меседжі іншим країнам. Росіяни вже зняли і показують пропагандистські стрічки зі своєю версією подій у Маріуполі та Бучі. Є ймовірність, що світ надивиться російських фільмів та прийме їх наративи. Ми маємо доносити істину!", – заявив сценарист і продюсер фільму Олександр Щур.

За словами продюсера, стрічка має дві мети: перша – протистояння російській пропаганді, друга – вшанування пам’яті загиблих. Прем’єра фільму відбудеться восени 2024 року.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві розробили альтернативну концепцію забудови біля Солом’янського ландшафтного парку. Концепція проекту "Солома спорт парк" - це сучасний спортивний простір просто неба біля підніжжя парку, який поєднає спорт з рекреаційною складовою ландшафтного парку. Він включатиме спортивні майданчики, роллердром, велопрокат, нову зону з тренажерами, окремий майданчик для вигулу тварин, тощо.

Нагадуємо, що за останні місяці на Київщині пройшла велика кількість тендерів щодо відбудови. Начальник КОДА Руслан Кравченко розповів, хто розробляє, подає документацію, перевіряє її та контролює стан і якість виконання робіт, а також вартість матеріалів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися