У Київській ОДА пояснили, як на Київщині відбувається процес відбудови "з нуля"

Як проходять тендерні процедури з відбудови на Київщині

За останні місяці на Київщині пройшла велика кількість тендерів щодо відбудови. Начальник КОДА Руслан Кравченко розповів, хто розробляє, подає документацію, перевіряє її та контролює стан і якість виконання робіт, а також вартість матеріалів. 

Все розпочинається з того, що громади на своєму рівні розробляють проекти разом із кошторисною документацією, яка пройшла державну експертизу. Весь пакет документів потім надсилається до КОДА.

Далі КОДА, враховуючи надану документацію (проекти, експертні звіти, кошториси), оголошує тендерні закупівлі на Прозорро на очікувану вартість, яка визначається окремо для кожного проєкту. Вартість робіт вказується у проектно-кошторисній документації і фіксується в експертному звіті, що подається конкретною громадою.

Після проведення тендерів і вибору переможця, область укладає договори на проведення робіт за динамічними цінами (ціни на матеріали змінюються протягом дії договору згідно з середньоринковими цінами).

На наступному етапі укладаються акти виконаних робіт, в яких ціни на матеріали остаточно коригуються кошторисником і не можуть перевищувати середньоринкові ціни.

Крім цього, самі роботи піддаються перевірці службою технагляду за якістю та обсягами виконаних робіт.

Без остаточної перевірки факту виконаних робіт, їх якості та середньоринкової вартості на матеріали, акт не підписується, і гроші не виплачуються.

У разі виникнення питань на будь-якому етапі щодо процедур проведення тендеру, вибору підрядника, якості робіт чи вартості матеріалів, проводиться внутрішній аудит. А якщо перелік робіт на виході не відповідає проектно-кошторисній документації, вона повторно проходить державну експертизу.

Нагадуємо, що у Броварах громадяни вийшли на мирну акцію "Скеруйте гроші на ЗСУ" та вимагають від влади звіт за витрачені кошти. Під час акції небайдужі громадяни висловлюють своє обурення низьким рівнем допомоги ЗСУ, вимагають у влади міста звітувати за витрачені кошти на потреби військовим та всі надлишки спрямовувати на підтримку захисникам.

Як раніше писали "Коментарі", у Гостомельській громаді на території Київської області можна отримати безкоштовний одяг від центру надання соціальних послуг. Мешканці можуть обрати необхідний одяг у пункті видачі одягу. В наявності чоловічий, жіночий та дитячий одяг, жіноче та чоловіче взуття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися