У Києві просять створити спорт-парк замість будівництва ЖК: яким він може бути (ФОТО)

У столиці розробили концепцію проекту «Солома спорт парк»

У Києві розробили альтернативну концепцію забудови біля Солом’янського ландшафтного парку. Про це "Коментарям" стало відомо з петиції №12544 на сайті Київради.

На розгляді в Київській міській раді знаходиться петиція 12510 щодо розірвання договору оренди земельної ділянки з замовником будівництва ТОВ "Смарт-Девелопмент" та повернення зеленої зони Солом’янському ландшафтному парку. Всього менш ніж за чотири доби, петиція отримала необхідну кількість голосів.

ГО "Збережемо Солом'янський парк" розробила альтернативну концепцію забудови біля Солом’янського ландшафтного парку.

"Концепція проекту "Солома спорт парк" - це сучасний спортивний простір просто неба біля підніжжя парку, який поєднає спорт з рекреаційною складовою ландшафтного парку. Він включатиме спортивні майданчики, роллердром, велопрокат, нову зону з тренажерами, окремий майданчик для вигулу тварин, тощо", - йдеться в тексті петиції.

На думку автора петиції, реалізація цього проекту надасть змогу вирішити проблему гострої нестачі сучасної та доступної спортивної інфраструктури для молоді та дорослих, надихатиме киян на здоровий та активний спосіб життя. Окрім цього, така концепція збереже унікальний ландшафт та красу Солом’янського парку.

picture

Як раніше писали "Коментарі", за останні місяці на Київщині пройшла велика кількість тендерів щодо відбудови. Начальник КОДА Руслан Кравченко розповів, хто розробляє, подає документацію, перевіряє її та контролює стан і якість виконання робіт, а також вартість матеріалів. 

Нагадуємо, що у Броварах громадяни вийшли на мирну акцію "Скеруйте гроші на ЗСУ" та вимагали від влади звіт за витрачені кошти. Під час акції на Майдані Свободи небайдужі громадяни висловлили своє обурення низьким рівнем допомоги ЗСУ, вимагали у влади міста звітувати за витрачені кошти на потреби військовим та всі надлишки спрямовувати на підтримку захисникам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися