Дві київські школярки перемогли у мовному челленджі "Українська мова важлива»

1 травня оголосили переможців мовного челенджу "Українська мова важлива", який

тривав із 1 по 20 квітня під керівництвом освітньої компанії HUMAN.

Організатори отримали 398 творчих робіт з усіх куточків України: з великих міст і найвіддаленіших сіл.

Переможницею номінації "Найбільша креативна творча робота" стала Єва Стець, учениця 3-го класу НВК № 209 "Сузір'я" на Березняках.

Єва Стець

"Коли ми запропонували Єві взяти участь у марафоні, вона якраз малювала свою чергову картину за номерами. Так народилася і ідея, і перша рима", - розповіла мама Єви. Вся сім'я допомагала дівчинці знімати і монтувати відеоролик. На відео вона розмальовувала картину і паралельно розповідала свій авторський вірш, у якому описувала відтінки української мови, порівнюючи їх із різнокольоровими фарбами.

За свої старання Єва отримала у подарунок від організаторів смартгодинник.

Марія Мазур, "Мені подобається ставити мету і йти до неї, а участь у конкурсах - це цікавий шлях до перемог! І складати вірш про мову разом із нянею мені сподобалося! Для мене українська мова - це солодкі спогади мого дитинства, коли улюблені виховательки в дитячому садку читали нам книги українською мовою перед денним сном і вчили віршики та пісеньки до свят. А ще, я хочу бути схожою на свою вчительку, яка закохана в українську мову і надихає мене своїм прикладом", - говорить Марія Мазур, учениця 3-го класу СНВК "Лісові Дзвіночки", який працює на Лісовому масиві. Дівчинка стала переможницею у спеціальній номінації "Найбільш щира творча робота".

Вона намалювала малюнок, вимовила авторський вірш, а потім заспівала під акомпанемент бандури. У конкурсі була задіяна вся сім'я: тато, няня і вчителька по грі на бандурі Олена Володимирівна.

Марію також нагородили смартгодинником.

"Ми щодня переглядали нові роботи конкурсантів і зрозуміли, що вибрати тільки трьох переможців просто не можемо. Адже всі роботи виявилися для нас знаковими і заворожували своєю щирістю, патріотичністю і творчістю. Тому було вирішено збільшити кількість переможців шляхом додавання п'яти спеціальних номінацій. У результаті ми відзначили 30 кращих робіт", - підкреслив директор освітньої компанії HUMAN Євгеній Боровик. - Було неймовірно приємно бачити, як діти з різних куточків України об'єднуються, одягаються у вишиванки і створюють сучасну українську творчість".

Довідка "Коментарів"

Мовний челлендж ставить перед собою мету залучити кращих знавців української мови до його популяризації серед школярів і молоді, а також спонукати українців задуматися над тим, що особисто для них означає рідна мова.

Компанія HUMAN - українська Ed-tech компанія, яка розробляє і впроваджує продукти для цифровізації українського освітнього процесу з урахуванням різних рівнів матеріально-технічного забезпечення і цифрової грамотності у навчальних закладах.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у п'ятницю відкриється виставка художника Івана Марчука і розповіли, звідки взявся пльонталізм.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися