На Дарниці демонтували пам’ятник екіпажу бронепоїзда

Що буде з демонтованим монументом

У Києві демонтували пам’ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець". Про це повідомив голова Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник, передають "Коментарі".

Комуністичний пам’ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець" відкрили у 1974 році у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською. Його скульптором є Валентин Зноба, а архітектором – Євген Пильник. У підніжжя бронзовий злиток із написом "Тут поховані герої "Таращанця", що віддали життя за владу Рад. Вічна Вам пам’ять і слава!"

"Сьогодні пам’ятник успішно демонтовано та відправлено до майстерні родини Валентина Зноби, його син Микола також є скульптором", — зазначив Калашник.

Голова Дарницької районної державної адміністрації оприлюднив відео, як проводили демонтаж пам’ятника екіпажу бронепоїзда "Таращанець".

Нагадаємо, Біличанський ліс, який належить Національному парку "Голосіївський", почали масово вирубати. Ліс повністю вирізають і планують будівництво дороги через заповідну зону. Селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш заявив, що масово нищать дерева на кількох локаціях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Миколай

23 грудня 2023, 14:01

Хіба це власність Зноби?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися