У Київській області встановили скульптуру японського митця (ФОТО)

Як виглядає композиція та де її побачити

В Ірпені біля руїн центрального Будинку культури встановили скульптуру відомого японського митця. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

"Сучасне мистецтво, що привертає увагу світу до зруйнованої культури Ірпеня – мистецьке об’єднання "ЧервонеЧорне" привезли в Ірпінь скульптуру японського митця Йошио Ягі", — прокоментував Маркушин.

Мер Ірпеня зазначив, офіційне відкриття скульптури відбудеться наступного тижня — у вівторок, 16 січня, о 12:00 біля центрального Будинку культури.

Скульптура "Простір медитації для монаха" від японського митця Йошио Ягі символізує шлях монаха, який піднімається для медитації сходами по скелі до келії відлюдника. Ірпінська міська рада та творче об’єднання “ЧервонеЧорне” через цю експозицію намагаються привернути увагу до сучасного мистецтва та стратегічних  пріоритетів міста у його розбудові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що в тендерах із відновлення зруйнованого житла на Київщині виявили порушень на сотню мільйонів.

Джерело: https://t.me/markushyn/6018


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися