В тендерах із відновлення житла на Київщині виявили порушень на сотню мільйонів

Що відомо про результати перевірок закупівель

У Київській області проаналізували близько трьох тисяч тендерних закупівель на загальну суму 32 мільярди гривень. Про результати перевірок розповіли в Бюро економічної безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, в тендерах із відновлення зруйнованого внаслідок бойових дій житла на Київщині виявили порушень на 105 мільйонів гривень.

"Основне порушення в згадуваних закупівлях – завищення цін на товари, роботи та послуги (у деяких випадках від 2 до 20 млн грн). Також інколи переможці тендерних закупівель фігурують в кримінальних провадженнях за статтею 191 КК України або заявлені у тендерній документації працівники виконують роботи одночасно на 10 і більше об’єктах", — розповіли в Бюро економічної безпеки.

Організаторам торгів направили рекомендації задля попередження можливих зловживань. У Київській обласній військовій адміністрації наголосили, що вже визначили підрядчиків, з якими не будуть продовжувати договори на проведення відновлювальних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області підприємство роками незаконно розводить рибу. Мова йде про Косівське водосховище. Площа п’яти земельних ділянок з розташованим на них водним об’єктом становить 378 гектарів. Підприємство, яке спеціалізується на риборозведенні, понад шість років протиправно користувалося цим водосховищем. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, що у Києві одне з озер забруднили будівельним сміттям. Після звернення столичних екологів Дарницька окружна прокуратура Києва відкрила кримінальну справу за фактом скидання будівельного сміття в районі заказника "Озеро Тягле".

Водночас у Києві озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Водойма розташована на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Площа дзеркала озера Вербне становить 16,4 гектарів. На берегах водойми є пляж з відповідною інфраструктурою. 

Читайте також, що у Києві знесуть відомий ринок заради масштабного будівництва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися