Одне з заповідних озер у Києві засипали будівельним сміттям (ФОТО)

Що розповіли про ситуацію столичні екологи

У Києві забруднили будівельним сміттям заказник "Озеро Тягле". Про ситуацію розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

Після звернення столичних екологів Дарницька окружна прокуратура Києва відкрила кримінальну справу за фактом скидання будівельного сміття в районі заказника "Озеро Тягле".

"Забудовники почали засипати наприкінці 2023 року будівельним сміттям берег ландшафтного заказника "Озеро Тягле" для будівництва дороги. За цим фактом Київський еколого-культурний центр звернувся до прокуратури", — повідомили в КЕКЦ.

В організації додали, що днями отримали відповідь із прокуратури Дарницького району Києва, що за вказаними КЕКЦ фактами порушення заповідного законодавства порушено кримінальну справу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок ракетної атаки на Київ 2 січня у Центрі порятунку диких тварин левиця Юна отримала сильну контузію. Ракета впала недалеко від її вольєра, всього за 300 метрів. Через вибух тварина втратила координацію рухів і зараз проходить лікування.

Нагадаємо, у Києві озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Водойма розташована на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Площа дзеркала озера Вербне становить 16,4 гектарів. На берегах водойми є пляж з відповідною інфраструктурою. 

В Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.

Дивіться фото, як виглядає Голосіївський парк на початку січня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися